Начало Статии Как да организирате пролетното почистване по-бързо и лесно?

Как да организирате пролетното почистване по-бързо и лесно?

Знаем, че в слънчевите пролетни дни последното нещо, за което мислите и искате да правите е да се затворите вкъщи за пролетно почистване. За съжаление обаче няма как и все някой трябва да свърши тази работа. Няма и за кога да отлагате, така че запретвайте ръкави и смело отваряйте широко прозорците.  Ние от своя страна ще ви помогнем с няколко съвета как да оптимизирате процеса, така че да свършите нещата по-бързо и по-ефективно, и от задължение да превърнем всеки път чистенето в удоволствие:

  • Следвайте установен ред

Чудите ли се винаги от къде по-напред да започнете? Всички сме така, затова е много важно преди да се захванете с къщната работа предварително да си направите план. Направете си списък с основните места за почистване и кои имат нужда по-основно. Съветваме ви да действате стая по стая, за да не се разпилявате. Наблегнете на зоните във вашия дом, които наистина се нуждаят от допълнително внимание. Чувствайте се свободни да пропускате неща и предмети, които наскоро са били чистени. По този начин сте си спестите време.

  • Бъдете безмилостни

Нека си признаем, всички имаме вещи, които само трупат прах у дома. Няма нужда да ви е жал за всичко, което само събира прах- нищо добро не е дошло от трупането на предмети и бъдете честни в преценката си – колко от всички вещи, които имате, използвахте в последната една година? Всичко, което просто си седи за всеки случай, но така и не влиза в употреба, е време да си ходи. Така че, смело! По-добре да имате свободно място, отколкото всички шкафове и секции да са претрупани с неща, които само се пречкат. Ако пък ви е жал, действайте на принципа на сортиране в четири категории – боклук, подарък, склад или преподреждане.

  • Сведете почистващите продукти до минимум

Разнообразието по търговските вериги от препарати е огромно. Постоянно излизат нови и всеки един е по-добър от предходния, съответно ние купуваме и трупаме, като изведнъж се озоваваме с цял шкаф. Истината е, че няма нужда да имате за всеки един уред, повърхност или предмет препарат. Не се поддавайте на изкушението и да купувате всеки нов почистващ материал, който е изкаран на пазара. Можете да ползвате един универсален, но добре почистващ или да се обърнете към естествените средства. Ако не сте пробвали досега, ще се учудите колко добра работа ще свършите само с една гъба и сода бикарбонат, която има високоабразивни свойства и е напълно безвредна. Бутилка с разтвор от ябълков оцет и вода ще ви помогне на почистите плочките и повърхностите и няма нужда да се притеснявате от токсични химикали.

  • Нови правила

Изградете си нови навици, с които чистенето да не е толкова досадно и изморително. Едва ли ще ви коства голямо усилие след като се приберете от работа, вместо да се излегнете на дивана да отделите 30 минути за подреждане на гардероба и някои вещи в стаята. Така няма да ви се трупа всичко наведнъж и в един ден да трябва да свършите всичко. Малко по малко всеки ден ще ви осигури спокойствие през уикенда, че не е нужно да прекарате целия ден вкъщи и в чистене.

  •  Включете помощници

Малко помощ никому не е излишна. И тук на помощ идват прахосмукачките робот на Ilife, в частност моделът: ILIFE А8. С негова помощ ще забравите за:

  • Праха и космите по пода;
  • Петната;
  • Почистването на труднодостъпните места.

Единственото, което се иска от вас, е да настроите робота за работа в определена стая и той ще почиства пода, докато вие се занимавате с останалата част от почистването. Така ще спестите време и допълнителни усилия, а резултатът ще е същият: идеално чист и свеж под. Подходящ за всякакъв вид настилки (плочки, дърво, килими), роботът работи с лекота до час и половина.
Ако пък държите на функцията "Моп", можете да разгледате моделите от серия V, като най-добрият избор тук определено е V8s - това е най-мощният модел от серията, с най-голяма вместимост за боклук и с най-много режими на чистене. Подходящ е за твърди настилки, като ламинат и паркет, както и за килими с къси косми. 


Поръчайте още сега своя нов помощник и направете пролетното почистване лесно като детска игра!

Коментари